Gevelbekleding

l

Gevelbekleding Sint Martens Latem

Het is misschien niet altijd zichtbaar van een afstand, maar de overgrote meerderheid van commerciële gebouwen bevat bekleding in een of andere vorm. Bekleding wordt gedaan door een materiaal – dat van alles kan zijn, van baksteen, steen, cement of hout – over de oorspronkelijke structuur te plaatsen.
Dit is een proces dat al tientallen jaren in de bouw wordt gebruikt en biedt een breed scala aan voordelen voor het gebouw. Hieronder gaan we in op enkele van de vele voordelen die het biedt om u te helpen het belang van bekleding te begrijpen en waarom het een optie is die altijd moet worden overwogen.
In de bouw houdt bekleding in dat bouwmaterialen worden bedekt met een andere ‘laag’ om een ​​aantal praktische en esthetische voordelen te bieden. Er kan een verscheidenheid aan materialen worden gebruikt voor bekleding, waaronder hout, plastic, steen en imitatiesteen, maar de meest populaire en voordelige is metaal. De meeste metalen bekledingspanelen zijn gemaakt van aluminium of staal en de voordelen ervan worden steeds meer erkend.

Het toevoegen van bekleding aan de buitenkant van het gebouw zorgt voor een esthetische keuze die het verschil maakt voor de afgewerkte structuur. Niet alleen ziet het er een lust voor het oog uit, maar bekleding zal ook geldwaarde aan het onroerend goed toevoegen zodra kopers zich melden om interesse te tonen. Er zijn tal van bekledingsopties beschikbaar, niet alleen qua kleur maar ook qua textuur van het materiaal. Dit is belangrijk, zodat het past bij de omringende architectuur in het gebied en tegelijkertijd het ontwerp op zich onderscheidt.

Troeven

Het heeft ook een hoge weerstand tegen corrosie omdat de coating bestand is tegen schade door de zon en andere weersinvloeden. Het heeft ook een uitstekende duurzaamheid, wat het zijn lange levensduur geeft. Dit materiaal is niet zoals andere materialen die kunnen slijten of broos worden naarmate ze ouder worden. Het is gemaakt om jarenlang bestand te zijn tegen barre weersomstandigheden zonder te barsten of los te komen.
Een stalen dak kan op veel manieren superieur zijn aan pannendaken. Het is niet zo zwaar en gemakkelijker te installeren, wat betekent dat de arbeidstijd minder zal zijn dan bij traditionele dakbedekkingsmaterialen nodig is.

Lage Onderhoudskost
Lage Onderhoudskost

Een van de belangrijkste redenen waarom bekleding in veel gevallen wordt gekozen boven schilderen, is vanwege de geringe hoeveelheid onderhoud die nodig is. Terwijl geverfde oppervlakken meer aandacht nodig hebben wat betreft reiniging en reparatie, hoeven beklede wanden doorgaans slechts een geplande wasbeurt te krijgen om ze in goede staat te houden.
Dit geldt over de hele linie, ongeacht het bekledingsmateriaal. Neem bijvoorbeeld vinylbekleding, die in Amerika veel wordt toegepast op gebouwen. Deze moeten gewoon om de paar jaar worden gewassen om ervoor te zorgen dat ze er als nieuw uit blijven zien. Hoewel het gebruik van bakstenen of stenen bekleding duurdere initiële kosten kan hebben, zal dit op langere termijn waarde garanderen, aangezien het onderhoudsniveau dat voor deze materialen vereist is veel lager is.

Esthetisch
Esthetisch

Hoewel de belangrijkste redenen voor het gebruik van metalen bekleding in een constructie praktisch zijn, zijn er ook de esthetische voordelen waarmee rekening moet worden gehouden. Metalen bekleding kan het algehele uiterlijk van een gebouw drastisch veranderen, het aantrekkelijker maken en waarde toevoegen. Metalen bekleding kan in een breed scala aan stijlen en afwerkingen worden geleverd en kan verschillende stijlen creëren, waaronder een breed scala aan kleuropties, strak roestvrij staal en rustieke metalen looks.

Bescherming
Bescherming

Wanneer u bekleding aan de buitenkant van een gebouw installeert, voegt u ook een extra beschermingslaag toe die als een schaal fungeert om het onderliggende materiaal af te schermen. Als het gaat om de opbouw van condens, maakt bekleding het mogelijk om dit via een ventilatiesysteem uit het interieur en naar de externe atmosfeer te verdrijven. Dit is een belangrijk voordeel voor het milieu in het gebouw en helpt schimmel of rot te voorkomen die zich in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen.
Ook wordt door de bekleding voorkomen dat vocht van buitenaf, zoals regen en sneeuw, in de constructie van het gebouw komt. Extreme weersveranderingen kunnen soms leiden tot scheuren van materialen, maar de aanwezigheid van bekleding zal de onderliggende structuur beschermen, terwijl ook veel zonlicht en eventuele chemische absorptie worden afgeweerd.

Gevelbekleding Diverse Mogelijkheden

Verzinkt staal is een hoogwaardig product dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het is perfect voor daken, muren, goten en regenpijpen omdat het een uitstekende duurzaamheid en sterkte heeft. Dit betekent dat uw armaturen onder bepaalde weersomstandigheden niet gaan lekken of knikken. U kunt behandeld staal ook gebruiken voor afrasteringen en vele andere toepassingen!

Elk onderdeel van de constructie van een gebouw moet in de wereld van vandaag rekening houden met de bredere omgeving. De gebruikte materialen moeten duurzaam zijn en de milieu-impact van de constructie moet aan bepaalde voorschriften voldoen om geschikt te zijn voor het doel.
Bekleding helpt hierbij en helpt de uitstoot van kooldioxide die het gebouw verlaat te minimaliseren. Deze worden uitgestoten via het verwarmingssysteem en spelen ook in op de algehele verbetering van de isolatie van het gebouw.

 

Vraag?

Heeft u nog vragen contacteer ons dan vrijblijvend!