Hellende Daken

l

Hellend Dak

Bij Dakwerken Sint Martens Latem kan je ook terecht voor hellende daken. Ondanks je eerste gedachte, is een hellend dak niet zomaar een dak met een helling. Er zijn veel andere soorten daken met hellingen, maar waar we het vandaag over hebben, is een dak met enkele hellingen die aan de bovenkant niet samenkomen.

Schuine daken komen vaker voor bij woningen. Ze zijn multifunctioneel. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijker, maar ze laten ook geen natuurlijke elementen bovenop komen. Omdat deze daken van het type hellend dak zijn, glijden al het water, vuil en andere buitenelementen er gewoon af.

Voordat we het hebben over verschillende soorten hellende daken, zullen we het hebben over wat toonhoogte is. Helling is een zeer belangrijke factor als het over hellende daktypes gaat. Het bepaalt wat voor soort dak het beste bij een woning past. Om het eenvoudiger te maken, is de helling in wezen de helling van uw dak.

De helling van het dak zal een grote invloed hebben op hoe een huis er uiteindelijk uit zal zien. De klimatologische omstandigheden moeten een belangrijke factor zijn bij het bepalen van de hoogte van uw dak. Het is duidelijk dat voor gebieden met meer neerslag in een jaar, platte daken geen goed idee zijn. Aan de andere kant kunnen meer hellende daktypes die steiler van aard zijn, ertoe leiden dat sneeuw overschuift en op mensen valt. Daarom is het belangrijk om de juiste pitch te hebben. Het perfecte hellende daktype heeft een helling die het dak zowel esthetisch als functioneel maakt

Voordelen Hellende Daken

Het dak is een essentieel onderdeel van een gebouw. Het hellende daksysteem is een type dak dat in veel gevallen wordt toegepast. Alvorens voor een gebouw te kiezen, moet men de voordelen ervan op een rij zetten

WATERDRAINAGE
WATERDRAINAGE

Platte daken vereisen constant onderhoud van hun afvoersystemen om lekkage te voorkomen. Terwijl hellende daken duurder, goedkoper en minder frequente reparaties zijn, compenseert dit. Zeker als het dak is bedekt met hoogwaardige natuurleien, met een levensduur van meer dan 100 jaar en onderhoudsvrij.

Ze hebben de vorm van een driehoek en zijn stabiel en veel effectiever bij extreme weersomstandigheden, waaronder hevige regen en sneeuwval. Het dakontwerp helpt het water weg te leiden van het huis en laat weinig kans op wateroverlast.

DUURZAAMHEID
DUURZAAMHEID

De gebouwschil is verantwoordelijk voor ongeveer 25-35% energieverlies binnen een gebouw. Schuine daken zijn gebouwd om natuurlijke ventilatie tussen de buitenlaag en het gebouw mogelijk te maken, waardoor energie wordt bespaard.
Platte daken hebben zeker hun toepassing op bepaalde gebouwen. Als het echter om de levensduur van een daksysteem gaat, kunt u gewoon niet anders dan het bouwen van een schuin dak. Platte daksystemen zijn niet zo weerbestendig als hun schuine tegenhangers. Hellende daken gebruiken duurzame, weerbestendige materialen die ze beter versterken tegen alles wat Moeder Natuur in petto heeft. Bovendien is de isolatie van een hellend systeem beter, waardoor de levensduur van deze producten wordt verlengd.

Esthetisch
Esthetisch

Het hellende dak maakt hergebruik van regenwater makkelijker dan platte daken. Het externe drainagesysteem is gemakkelijker aan te passen en te onderhouden. Schuine daken kunnen worden omgebouwd om binnen een aanzienlijke extra woonruimte te huisvesten. Dit kan van onschatbare waarde zijn als er extra ruimte nodig is in de hellende daken met ten minste twee hellingen die oprijzen en aansluiten bij een top. Niet alleen vinden veel mensen dit visueel aantrekkelijker dan een plat dak, het kan ook een extra ruimtevoordeel opleveren. Schuine daken creƫren extra ruimte die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Voor bedrijven kan dit opslagruimte betekenen of zelfs een plek voor extra werkplekken. Voor huiseigenaren kan dit zich direct vertalen in extra woonruimtes. Veel huiseigenaren bouwen het interieur van een schuin dak uit om te gebruiken als bonuskamers, speelruimtes of zelfs thuiskantoren.

DAKWERKER IN REGIO SINT MARTENS LATEM

Wij helpen je graag met al je vragen of problemen rondom hellende daken.

Vraag?

Heeft u nog vragen contacteer ons dan vrijblijvend!