Platte Daken

l

Platte daken installateur

Platte daken zijn een esthetisch interessant en energiezuinig alternatief voor traditionele schuine daken. Dakwerken Sint Martens Latem doet dit al ruim 10 jaar. Hoewel platte daken verschillende problemen opleveren in vergelijking met schuine daken, kijken veel huiseigenaren en beginnende woningbouwers om verschillende redenen steeds gunstiger naar platte daken. Platte daken zijn over het algemeen veelzijdig, gemakkelijker te onderhouden en energiezuiniger dan de meeste schuine daken, dus met name nieuwe huizenbouwers profiteren van de lagere kosten van eigendom op lange termijn.

Ondanks hun voordelen is het echter van vitaal belang om de nadelen van platte daken in overweging te nemen. Zonder de juiste planning en de juiste aannemer kan een plat dak een groot probleem worden. Able Roof wil dat onze klanten de voor- en nadelen van platte daken begrijpen, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun eigen huis. Platte en schuine daken hebben elk hun voor- en nadelen, dus overweeg uw opties en de langetermijnkosten van beide.

Voordelen Platte Daken

Veelzijdig
Veelzijdig

Sommige huiseigenaren veranderen hun platte daksecties in daktuinen. Platte daken zijn ook ideaal voor de aanleg van dakterrassen. Huiseigenaren kunnen een plat dak gebruiken om een ​​mooie toevoeging toe te voegen die ook extra bescherming biedt tegen weersinvloeden.

Energie efficiëntie
Energie efficiëntie

Platte daken zijn fantastisch om de kosten van nutsvoorzieningen in huis beheersbaar te houden, vooral in warmere klimaten. Terwijl schuine daken ongewenste warme lucht kunnen vasthouden of gekoelde lucht kunnen laten ontsnappen, betekent een plat dak minder ruimte boven het hoofd voor luchtstagnatie.

Reparaties
Reparaties

Lagere bouw- en reparatiekosten. Platte daken nemen minder ruimte in beslag en verbruiken daardoor minder materiaal dan schuine daken. Dit maakt de initiële constructie goedkoper, maar betekent ook besparingen als er uitgebreide reparaties nodig zijn.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN PLAT DAK

Platte daken zijn niet alleen voor commerciële gebouwen. We hebben ook veel systemen voor platte daken geïnstalleerd op woonstructuren, zoals aanbouw van woningen. Als u zich in de unieke positie bevindt om een ​​dakontwerp te kiezen. We zijn ervaren aannemers van platte daken voor bedrijfspanden en we kunnen bevestigen dat het belangrijkste voordeel van een plat dak de kosten zijn. Platte daken zijn mogelijk minder duur dan andere oplossingen omdat ze zorgen voor een snellere installatie, eenvoudiger onderhoud, meer energie-efficiëntie en een langere levensduur. Hierdoor is een platte dakbedekking op korte en lange termijn een uitstekend alternatief voor bedrijven.

Bij een plat dak heeft u de keuze uit een dakterras of terras. Wanneer u uw platte dak samen met uw algemene aannemer of bouwkundig ingenieur ontwerpt, moet u er zeker van zijn dat u een dakterras wilt, omdat er enkele wijzigingen moeten worden aangebracht, maar u heeft in ieder geval de mogelijkheid.

Platte daken bieden een lager profiel. Misschien wil je bijvoorbeeld het uitzicht op de bergen niet blokkeren, of misschien wil je onder bovenleidingen blijven.
Voor de verschillende platdaksystemen zijn er patches beschikbaar, waardoor reparatie minder tijd kost. Als een asfaltshingle gerepareerd moet worden, bijvoorbeeld als een boomtak deze heeft doorboord, moeten vaak ook de omliggende shingles worden gerepareerd.

Vraag?

Heeft u nog vragen contacteer ons dan vrijblijvend!