Zinkwerken

Professionele Zinkwerken

Hoewel alle soorten metalen recyclebaar zijn, hebben sommige metalen de neiging om te corroderen door blootstelling aan verschillende elementen in het milieu. Wij adviseren je met al je vragen rondom zinkwerken. Aan de andere kant zijn zinklegeringen in staat koolstofdioxide te absorberen door het gas op te sluiten in een speciale beschermende oppervlaktelaag van zinkcarbonaat. Bovendien is zinkcarbonaat verantwoordelijk voor het geven van een blauwachtige patina aan de panelen, wat uniek is voor het soort omgeving waarin dit metaal wordt geplaatst. De patina wordt gevormd wanneer zink reageert met zuurstof en water, en dit beschermt het metaal door het op natuurlijke wijze te laten hervormen wanneer het per ongeluk wordt bekrast.

Zinken daken zijn ook roestbestendig, maar ze hebben voordelen ten opzichte van andere metalen daken. Zinken dakbedekking is zelfherstellend, dus bij beschadiging komt de zinken bekleding op tijd weer terug. Het vereist weinig onderhoud zorg.

Zink is qua uiterlijk aantrekkelijker dan andere metalen. Architecten vinden het ook leuk omdat het in verschillende vormen en vormen kan worden gegoten, terwijl het toch zijn sterkte behoudt. Als gevolg hiervan is het ideaal voor het bouwen van gootstukken rond schoorstenen en dakkapellen, evenals het hoofdgedeelte van het dak.

Zinkwerken Voordelen

Als u op zoek bent naar een dak met een lange levensduur, dan is dit een van de echte verkoopargumenten van zink. Dakbedekking van zinkplaten gaat doorgaans meer dan 100 jaar mee. Het enige andere veel voorkomende materiaal met een vergelijkbare levensduur is koper.

Desalniettemin is de lange levensduur van het materiaal het echte voordeel in termen van zijn groene eigenschappen. Veel fabrikanten zullen met recht beweren dat hun dakpanelen en -platen meer dan een eeuw meegaan als ze in een normale omgeving worden gemonteerd. Dat is grofweg drie tot vier keer langer dan een stalen dak of een betonnen pannendak.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Van alle non-ferro metalen is het energieverbruik bij de productie van zink vrij laag. In feite is de hoeveelheid verbruikte energie minder wanneer het metaal is gemaakt van gerecyclede materialen. Aan de andere kant verbruiken koper, roestvrij staal en aluminium ongeveer twee tot vier keer zoveel energie.

Flexibel
Flexibel

In vergelijking met andere soorten metalen die als bouwmaterialen worden gebruikt, is zinklegering van nature zacht. Verder heeft zinklegering dezelfde patina en kneedbaarheid als bij natuurlijk zink.

Divers
Divers

Gebaseerd op industriƫle bronnen en onderzoekers, heeft zinkdak een niet-toxische afvoer, waardoor het metaal een laag toxiciteitsniveau heeft. Bovendien is zink een natuurvriendelijk en niet-corrosief metaal dat wordt geleverd met een 100 procent helder waterafvoer.

Zinkwerken Diverse Mogelijkheden

Als je zinken dakbedekking zegt, neem ik aan dat je het hebt over (golf)stalen dakbedekking met een zinklaag (het proces heet galvaniseren en er zijn minstens twee manieren om dat te doen – elektrolytisch verzinken en thermisch verzinken). De zinklaag is bedoeld om te voorkomen dat het staal gaat roesten, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Voor residentiĆ«le dakbedekking waar gegalvaniseerde (of verhoogde ribbe – een andere naam die wordt gebruikt voor sommige gegolfde metalen dakbedekking) niet is toegestaan, zijn er fabrikanten die metalen dakbedekking maken die eruitziet als traditionele dakbedekkingsmaterialen (bijv. in het zuidwesten), en misschien andere vormen.Ze zijn op de een of andere manier gecoat met duurzame roestwerende materialen (misschien poedercoatings of iets dergelijks), en misschien zijn sommige zelfs gegalvaniseerd (of gegalvaniseerd) materiaal met een gekleurde coating.

Vraag?

Heeft u nog vragen contacteer ons dan vrijblijvend!